-
۲۵ اسفند ۱۴۰۱
-
۱۵۵۸
عامل بوجود آورنده ی آن قارچی با نام علمی Unicinula necator است که خسارت آن به صورت ترک خوردگی میوه ی انگور، نامرغوب کردن محصول از نظر بازارپسندی، کاهش شدید وزن محصول، کاهش رشد بوته ها و ضعیف کردن آنها ظهور می کند.
این نوع قارچ اندام های مختلف از جمله : برگ، ساقه، پیچک، گل و میوه را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم آن به شکل لایه ی پودری سفید یا خاکستری روی سطح میوه و برگ ظاهر می شود.
اقدامات زیر جهت پیشگیری و کنترل این بیماری می تواند موثر باشد:
1_ بهداشت باغ شامل: جمع آوری، هرس و سوزاندن برگ ها و شاخههای آلوده
2_ عملیات زراعی؛ از آنجا که شرایط گرم و خشک باعث تشدید بیماری می شوذ، مرطوب نگه داشتن باغ و کاهش فاصله ی دور آبیاری، خسارت ناشی از بیماری را کاهش می دهد.
3_ استفاده از ارقام مقاوم مطمئن ترین راه برای کنترل بیماری است که به زمان طولانی نیاز دارد.
4_ مبارزه شیمیایی شامل گوگرد پاشی یکی از بهترین روش های مبارزه با این بیماری است که میزان مصرف آن در طول دوره های رشد و نمو انگور متغیر است.