-
۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
-
۱۴۶
این بیماری به طور مستقیم روی ریشه تأثیر ندارد و قسمت های هوایی گیاه را آلوده می کند. عامل آن تنها سبب آلودگی هویج می شود و روی دیگر محصولات کشاورزی اثرگذار نیست. اگر بذرها در مراحل اولیه ی رشد آلوده باشند، جوانه بطور کامل نابود می شوند.
نشانه های ظهور بیماری به صورت لکه های ریز قهوه ای با حاشیه ی تیره بر روی برگها بروز می کند. این لکه ها اغلب در حاشیه ی برگها و روی برگ های جوان قابل مشاهده است. توسعه ی بیماری باعث خشک، پیچیدگی و از بین رفتن برگها می گردد. با از بین رفتن برگها، کاهش کیفیت ریشه و اختلال در برداشت محصول اتفاق می افتد.
عامل اصلی لکه برگی سرکوسپورایی قارچی به نام Cercospora carotae است و توسط باد و آبیاری بارانی جابجا می شود. بذرهای آلوده به بیماری و هم چنین ریشه های آلوده ی باقیمانده از فصل زراعی قبل، تأثیر زیادی در رشد این قارچ دارد.
روش های کنترل بیماری :
1_ استفاده از بردوفیکس
2_ استفاده از بذرهای سالم
3_ شخم عمیق زمین پس از برداشت محصول