مرکز مهارت آموزی کشاورزی

مرکز مهارت آموزی کشاورزی

زیر نظر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ایران

روشهای تکثیر تمشک که باردهی بالایی دارد!

  • ۱۳۸
روشهای تکثیر تمشک که باردهی بالایی دارد!

تمشک گیاهی بوته ای و دارای گونه های مختلف است و از خانواده ی Rosaceae می باشد. اغلب در مناطق شمال کشور می روید و رشد آسان و سریعی دارد. از نظر ظاهری به توت فرنگی و توت شباهت داشته و دارای مصرف تازه خوری است. بوته ی تمشک بعد از 2 سال شروع به باردهی می کند و از باردهی بالایی برخوردار است.

میوه ی تمشک از برچه های زیادی تشکیل شده که هر برچه پس از انجام گرده افشانی میوه های کوچکی به نام شفتک به وجود می آورد. گل های آن کوچک و به رنگ های سفید، قرمز و بنفش و جاذب حشرات هستند. گلها در فصل بهار تا تابستان شکوفا می شوند و منظره ی زیبایی ایجاد می کنند.

برگها از نوع مرکب شانه ای هستند و هر برگ از چندین برگچه ی بیضی شکل تشکیل شده که شیارهای ظریف قرمز رنگ دارد. از آنجا که تمشک ریشه های متراکمی دارد، باید در خاک سبک با زهکشی مناسب کشت شود. این گیاه نسبت به سرما حساس می باشد و به سرعت از بین می رود.

تمشک گیاهی چندساله و بالا رونده به شمار می رود و آب و هوای گرم و مرطوب را می پسندد. برخی از انواع آن خزان پذیر و برخی دیگر همیشه سبز هستند. تمشک را به روش های مختلفی مثل : بذر، قلمه، خوابانیدن و پاجوش می توان تکثیر کرد. این گیاه برای افزایش گلدهی و کیفیت میوه نیاز به هرس دارد که بهتر است از بخش های زیرین گیاه انجام شود. 

ابزار وبمستر