-
۱۳ تیر ۱۴۰۲
-
۱۵۱
نام علمی Citrus medica
تیره ی مرکبات Rutaceae
بالنگ یکی از میوه های خانواده مرکبات است و بومی شرق و جنوب شرق آسیا می باشد. میوه ای آبدار است که علاوه بر گوشت آن، پوست ضخیم و زرد رنگش خاصیت درمانی دارند. ظاهر بالنگ شبیه به لیموترش بزرگ با پوستی زمخت است.
نکته ی جالب این است که هر چه پوست میوه صاف تر باشد، عطر و بوی بیشتری دارد. بسته به شرایط آب و هوایی شکل و اندازه ی آن ممکن است کشیده تر یا گردتر باشد. طعم میوه اسیدی و کمی تلخ بوده و باید در هنگام مصرف تلخی آن گرفته شود.
زمان برداشت بالنگ از شهریور ماه تا بهمن ماه می باشد و میوه ای گرمسیری به شمار می رود. سرشار از آنتی اکسیدان ها و املاح مفید و فیبر طبیعی است. سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند و باعث پیشگیری از سرطان ریه و دستگاه گوارش می شود.
برای سلامت قلب و کنترل فشار خون مفید بوده و حتی پوست آن مشکلات معده را بر طرف می کند. میوه بالنگ به سلامت دهان و دندان کمک کرده و جهت کاهش وزن و حفظ سلامت پوست و مو موثر است.