-
۷ تیر ۱۴۰۲
-
۹۸
با توجه به اینکه شوری آب و خاک در کشور ما به عنوان یک مشکل جدی مطرح است لذا بررسی و معرفی گیاهان شورزی اقدامی ضروری است. گیاه کوشیا از گیاهان مقاوم به شوری و سازگار با شرایط آب و هوایی کشور ماست.
طبق تحقیقات انجام شده این گیاه می تواند بازار خوبی در حوزه ی صنعتی و دارویی داشته باشد. تجمع شوری در خاک به علت آبیاری نامناسب بر تولید محصولات غذایی اثر منفی گذاشته است.
بنابراین برای ایجاد کشاورزی پایدار، کنترل بیابان زایی و تولید در مناطق شور و خشک، کاشت گونه های مقاوم به شوری و خشکی از اهمیت بالایی برخوردار است. کشاورزی شورزیست با بهره برداری از منابع آب و خاک شور به تولید محصولات باغی و زراعی می پردازد.
کوشیا Koshia Scoparia از خانواده اسفناجیان و گیاهی علفی است. دامنه ی گسترش آن وسیع بوده و تحمل بالایی به دماها و اقلیم های مختلف دارد. کوشیا نسبت به خاک های اسیدی و قلیایی تحمل بالایی از خود نشان می دهد و در خاک های مرطوب و بارور رشد می کند.
هم چنین نسبت به آفتی مانند ملخ مقاوم است و به عنوان گزینه ای بسیار مناسب برای تولید علوفه در مناطق گرم و خشک شناخته شده است. از دیگر مزایای کشت آن، این است که با توجه به شرایط آب و هوایی چندین چین می تواند داشته باشد.