-
۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
-
۱۸۳
قارچ کوهی در زبان محلی هِکل یا هِکال نامیده می شود و در اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت در کوه ها می روید. هکال با بوته ی کُما همزیستی دارد و مردم محلی معتقدند که در روزهای بارانی و در زمان رعد و برق، به دلیل شوک وارد شده به بوته ی خشک شده ی کُما که حامل گرده های قارچ است، قارچ ها به صورت یکباره رشد کرده و از زمین بیرون می آیند.
برگ های سبز کُما دارای مواد اولیه ی مورد نیاز برای پرورش قارچ هستند و به دلیل دریافت رطوبت مناسب، قادر به تولید قارچ کوهی می باشند. قارچ کوهی نسبت به نوع پرورشی، گوشتی تر و متراکم تر است و طعم و مزه ی بهتری دارد، به طوری که از آن به جای گوشت نیز استفاده می شود.
این نوع قارچ بسیار لذیذ و کم کالری بوده و دارای خواص غذایی فراوانی است. سرشار از ویتامین دی است و در درمان پوکی استخوان مؤثر می باشد. هم چنین از آن در تهیه ی سوپ و سالاد استفاده می شود.