-
۲۴ بهمن ۱۴۰۱
-
۲۳۱
انتخاب یک برنامه ی غذایی کامل نقش مهمی در میزان برداشت یک کشاورز یا باغدار دارد. آنچه در یک برنامه ی تغذیه ای مهم است برداشت چند برابری بعد از یک فصل زراعی می باشد، بنابراین با رعایت یک برنامه ی غذایی کامل می توان به برداشت مطلوب و مورد نظر خود رسید. با توجه به اینکه هندوانه در کشور ما مصرف زیادی دارد و هر ساله به میزان زیادی تولید می شود، کودهی در زمان مناسب جهت تولید محصول بیشتر بسیار حائز اهمیت است.
برنامه ی غذایی هندوانه طی مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت به شرح زیر می باشد:
مرحله ی قبل از کاشت: لازم است قبل از کاشت هندوانه، آزمون خاک انجام شود تا نوع بافت خاک، نوع محصول مناسب کشت، میزان نیاز به عناصر غذایی و کودها مشخص گردد. در صورت نیاز به تغییر بافت خاک جهت محصول مورد نظر، می توان با مصرف کودهای دامی پوسیده، ماسه یا پرلیت آن را اصلاح نمود.
مرحله ی داشت: به منظور تقویت گیاه در زمان رویش، لازم است از کودهای حاوی ازت،فسفر و پتاسیم که تامین کننده ی مواد غذایی اصلی محصول هستند، استفاده شود. این عناصر در رشد بهتر بوته موثر هستند. در مرحله ی نشا، استفاده از کودهایی که باعث ریشه دوانی و استقرار بهتر گیاه در خاک می شوند،توصیه می شود. مصرف هیومیک اسید جهت جذب مواد غذایی از خاک و تقویت سیستم ریشه ای بسیار مفید است.
در مرحله ی گلدهی، برای افزایش قدرت گل انگیزی باید از کودهای حاوی فسفر،آمینو اسید و مواد ریز مغذی استفاده کرد. در طول دوره ی میوه دهی، سه عنصر نیتروژن، پتاسیم و فسفر نقش بسیار مهمی در میوه دهی محصول دارند. در اواسط مرحله ی میوه دهی، به منظور جلوگیری از ترک خوردگی هندوانه،استفاده از کودهای کلسیم توصیه می گردد. هم چنین در طی این دوره برای سایز گرفتن میوه باید از کود پتاسیم استفاده شود.
مرحله ی برداشت: در این مرحله و قبل از چیدن هندوانه، تکرار محلول پاشی با کود پتاسیم توصیه می شود.


دوره آموزشی کشت بافت گیاهی و ریزازدیادی
دوره آموزشی نقش زنبورهای عسل در گرده افشانی و امنیت غذایی کشور
دوره آموزشی کشت عمودی در گلخانه
دوره آموزشی آشنایی با پرورش درخت زیتون
عوامل ایجاد رکود بذر
خاک مناسب کشاورزی
هرس و تربیت درخت انار
گروه واتس اپ کشاورزی
مشاوره تخصصی رایگان
سم کنه کش بروموپروپیلات (نئورون) گلسم
آفات درخت انجیر و روش های مبارزه
کارت زرد چسب دار حشرات
آشنایی با گیاه کاردین
سم حشره کش ایمیداکلوپراید (کنفیدور) اکسیر
آبیاری درختان در زمان گلدهی
قارچ دوده ای مرکبات یا فوماژین
تفاوت کود اوره پریل و گرانول
ریزش میوه و گل در مرکبات
پادکست باغبان(۸): میزان مصرف روغن ولک و سموم
روش های آبیاری سنتی را دور بریزید!
پادکست باغبان(۴): افزایش مقاومت گیاهان با تغذیه مناسب
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات حیدرآباد؛ تشخیص طغیان آفات مینوز و اثرات شوری آب
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات سیمکان؛ گلدهی درختان در فصل پاییز
پادکست باغبان(۶): الگوی کشت راهی برای مقابله با کم آبی
پادکست باغبان(۱): اصلاح خاکهای شور
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات گراش؛ تشخیص شیوع بیماری قارچی آنتراکنوز
پادکست باغبان(۷): راهکارهای مقابله با سرمازدگی باغات
پادکست باغبان(۵): چرا سموم کشاورزی کم اثر شده اند؟
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات محمدآباد؛ تشخیص وجود آفات، عارضه زوال و کمبود عناصر
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات باروس؛ تشخیص گموز و سرخشکیدگی
پادکست باغبان(۳): محلولپاشی بهتر است یا کودآبیاری؟
پادکست باغبان(۲): عنصر کلیدی زندگی گیاهان
سمینار مدیریت تغذیه باغ
ماشین آلات کشاورزی
نکات مهم در کاشت نهال مرکبات
خواص کدوی تخمه کاغذی
نیتروژن و کمبود آن
نوشیدن چه میزان قهوه برای قلب مضر است؟
گیاه مفید برای پوست
سیاه شدن مغز گردو
نابودی برگها و لکه برگی سرکوسپورایی هویج
فاکتورهای استرس(تنش) برای گیاهان
شرایط مناسب کشت اسفناج
گیاهان روغنی مقاوم به خشکی
عوامل کاهش دهنده رشد در گیاهان
بهترین کود برای رشد سریع گیاهان
بهار نارنج