-
۲ آذر ۱۴۰۲
-
۹۸
شلغم یکی از سبزیجات ریشهای و دارای خواص دارویی و درمانی است و به دلیل داشتن مواد معدنی و ویتامین، جزء سبزیجات مهم به شمار می رود. شلغم در خانواده ی کلم سانان جای می گیرد و در رنگ های سفید و بنفش یافت می شود.
شلغم دارای انواع گوشت سفید و گوشت زرد می باشد و تکثیر آن از طریق بذر صورت میگیرد. بذر شلغم نیز دارای دو نوع زودرس و دیررس می باشد. جهت کاشت نوع زودرس می توان در شهریور و مهرماه اقدام به کاشت کرد. در صورت کاشت نوع دیررس می توان از مرداد تا شهریور کشت را انجام داد.
شلغم را می توان به دو روش دستی و ردیفی کاشت. برای رشد بهتر آن شرایط محیطی زیر بسیار اهمیت دارد:
1- نور: محیط آفتابی یا نیم سایه برای کشت شلغم توصیه می شود.
2- خاک: بهتر است از خاک شنی، ماسه ای و با زهکشی بالا استفاده شود.
3- دما: باید توجه داشت که دما کمتر از 10 درجه سانتیگراد نباشد.
4- کوددهی: بهترین زمان مصرف کود، در دو نوبت یکی بعد از رشد ریشه و دیگری در زمان تشکیل غده است.
5- آبیاری: شلغم جهت آبدار شدن به آبیاری بسیاری نیاز دارد.