-
۳۰ مهر ۱۴۰۲
-
۱۲۴
سماق درختچه ای با برگ های مرکب است که در پاییز تغییر شکل داده و به رنگ سبز مایل به قرمز در می آیند. در اغلب مناطق گرم رویش دارد و میوه ها به صورت شفت، ترش مزه و قرمز مایل به قهوه ای هستند.
نام علمی سماق Rhus coriaria و از خانواده Anacardiaceae پسته سانان است. تکثیر آن از طریق پاجوش و بذر انجام می شود و گونه های مختلفی دارد. جالب است بدانید که میوه ی سماق در حالت کاملا رسیده قابل استفاده هستند و در حالت نارس سمی می باشند.
درختچه سماق دارای صمغ می باشد که خواص درمانی زیادی دارد. علاوه بر آن، سماق به عنوان چاشنی غذا نیز مورد استفاده قرار می گیرد و از برگ آن به علت داشتن مقدار قابل توجهی تانن در دباغی پوست استفاده می شود. هم چنین در فصل پاییز از برگ های جمع آوری شده ی سماق در تهیه ی رنگ و ثابت کننده های رنگ استفاده می شود.
مطالب بیشتر درباره:
بذر,
تانن,
خدمات کشاورزی,
خدمات کشاورزی باغبان,
داروخانه گیاهپزشکی,
داروخانه گیاهپزشکی باغبان,
سماق,
صمغ,
پاجوش,
پسته سانان,