-
۲۴ مهر ۱۴۰۲
-
۱۴۰
خیار چنبر میوه ای شبیه به خیار و از خانواده ی کدوئیان است و یکساله می باشد. گفته شده که خیار چنبر واریته ای از خربزه است و طول آن تا حدود 1 متر می رسد. این نوع خیار به خاک های حاصلخیز و کمی اسیدی نیاز دارد تا به خوبی رشد کند.
نسبت به سرما حساس بوده و در مناطق گرمسیری بهترین عملکرد را دارد. از دیگر ویژگی های آن این است که هم روی زمین و هم روی داربست قابلیت رشد دارد و بوته هایی که روی داربست ها رشد می کنند، میوه های بزرگتری تولید می کنند.
دمای بالا یک عامل بسیار مهم در جوانه زنی، رشد رویشی و زایشی خیار چنبر محسوب می شود. جهت دستیابی به عملکرد بهتر محصول، کوددهی فسفر، پتاس و ازت طی سه مرحله به صورت سرک توصیه می شود.
این میوه در فصل تابستان کشت می شود و طبع آن سرد و تر است. دارای خواص دارویی بسیاری می باشد و نسبت به خیار سبز مصرف کمتری دارد. کشت آن به صورت خطی انجام می شود و بذرها به طور مستقیم در محل اصلی کاشته می شوند.