-
۹ مهر ۱۴۰۲
-
۱۵۶
ذرت علوفه ای به دلیل دارا بودن نشاسته ی زیاد، مواد قندی و عملکرد محصول 80 تن در هکتار یکی از بهترین گیاهان برای تولید علوفه ی سبز و دانه به شمار می رود. موارد مصرف ذرت شامل غذای اصلی انسان، تأمین علوفه برای تغذیه ی دام و مصارف صنعتی می باشد.
از ذرت علوفه ای به عنوان گلوتن خوراکی، آرد، بلغور، خوراک دام، جوانه ی ذرت، نشاسته و کنجاله نیز استفاده می شود. نام علمی ذرت علوفه ای Zea mays و از خانواده ی Poaceae است. ریشه های آن سطحی بوده و قدرت پنجه زنی ندارند. برگهای آن مانند سایر غلات کشیده، بلند و موازی هستند.
ذرت در دمای 20 تا 30 درجه بهترین رشد را داشته و در مناطقی که تابستان گرم و پاییز خشک دارند بیشترین عملکرد را از خود نشان می دهد. زمان آبیاری در کشت ذرت بسیار اهمیت دارد و بسته به شرایط آب و هوایی و بافت خاک متفاوت است.
آبیاری ذرت با روش های غرقابی، نشتی و بارانی صورت میگیرد. باید توجه داشت که در صورت تاخیر در زمان آبیاری، گلدهی نیز به تاخیر افتاده و سبب کاهش محصول می گردد. کودهای ازته و حیوانی مناسب ترین نوع کود جهت اصلاح زمین هستند.