-
۲۱ شهریور ۱۴۰۲
-
۱۲۳
جعفری گیاهی دو ساله با نام علمی Petroselinum Crispum است و ارتفاع آن تا 1 متر می رسد. برگهای جعفری سبزه تیره با تقسیمات فرعی هستند که ظاهر برگهای فوقانی نسبت به برگهای تحتانی متفاوت است.
ریشه ی جعفری نازک و به شکل راست است و عمق آن زیاد می باشد. به دلیل اینکه جعفری ریشه های فرعی ندارد برای تناوب زراعی مناسب نیست. این گیاه نسبت به سرما بسیار مقاوم بوده و در برابر خشکی حساس است.
گیاهی سایه دوست به شمار می رود و در برابر هر نوع آب و هوایی سازگار است. خاک مناسب کشت جعفری باید نرم و مرطوب و دارای مواد غذایی کافی باشد. خاک های لومی و دارای هوموس بهترین خاک برای کشت هستند.
گیاه جعفری برای رشد بهتر به کودهای ازته احتیاج دارد و ph مناسب خاک بین 6 تا 7 است. زمان کاشت آن در بهار و پاییز است و در ردیف هایی به فاصله ی 15 تا 20 سانتی متر روی ردیف کشت می شود.
تکثیر جعفری از طریق بذر بوده و عمق کاشت 2 تا 3 سانتی متر است. برداشت آن از اواسط تا اواخر خرداد انجام می شود و بر اساس شرایط آب و هوایی و نوع بذر، 3 تا 4 مرتبه عملیات برداشت انجام می گیرد.