-
۱۴ شهریور ۱۴۰۲
-
۱۱۴
به طور کلی در اثر تجمع بیش از حد نمک های محلول در آب مانند: نمک طعام و ترکیبات سدیم، پتاسیم، سولفات ها و کلریدها خاک شور می شود. از اثرات منفی شور شدن خاک این است که در فرآیند جذب آب اختلال می کند و حتی در شرایط رطوبت کافی، محصولات به علت ناتوانی در جذب آب از بین می روند.
عواملی که باعث شور شدن خاک می شوند عبارتند از: حذف پوشش گیاهی، کاهش بارندگی، آب و هوای خشک، آبیاری با آبهای شور و زهکشی ضعیف زمین. برای کنترل شور شدن خاک بایستی از نفوذ بیش از اندازه ی نمک در خاک جلوگیری کرد، هر چند که گیاهان برای رشد خود به مقدار کمی نمک نیاز دارند.
کاهش مصرف آب شور، اجرای آبیاری قطره ای، مصرف مواد آلی و کودهای دامی جهت حفظ رطوبت، جلوگیری از شخم عمیق زمین و مالچ دهی به منظور محافظت از پوشش گیاهی برای جلوگیری از شور شدن خاک مؤثر هستند.
مطالب بیشتر درباره:
خدمات کشاورزی,
خدمات کشاورزی باغبان,
داروخانه گیاهپزشکی,
داروخانه گیاهپزشکی باغبان,
سولفات ها,
شورشدگی,
شوری خاک,
مالچ دهی,
پوشش گیاهی,
کودهای دامی,