-
۱۰ مرداد ۱۴۰۲
-
۷۴
در بیشتر مناطق ایران منابع آب و خاک مستعد شوری هستند و بر این اساس، کاهش عملکرد محصول ممکن است به 50 درصد و یا بیشتر برسد. با توجه به اینکه کشور با محدودیت منابع آبی با کیفیت مواجه است، بایستی آب با کیفیت پایین به عنوان یک منبع آبیاری محسوب شده و در برنامه های مدیریتی قرار گیرد.
طبق مطالعات انجام شده، آب بسیار شور برای کاشت و آبیاری گیاهان متحمل به شوری کاربرد دارد. مفهوم کشاورزی شورزیست به معنای بهره برداری از منابع آب و خاک شور برای تولید محصولات زراعی و باغی شامل هالوفیت ها و غیر هالوفیت هاست. در مناطق ساحلی و نواحی مرکزی ایران، کشاورزی شور یک ضرورت به حساب می آید چرا که دسترسی به آب شور و گیاهان شورزیست میسر است.
مهم ترین روش های مدیریت کشاورزی شور زیست که توسط کشاورزان ایرانی به کار گرفته شده شامل: انتخاب گیاهان مقاوم به شوری، روش های نوین آبیاری، انتقال آب شیرین به مناطق شور و آیش گذاری می باشد.