مرکز مهارت آموزی کشاورزی

مرکز مهارت آموزی کشاورزی

زیر نظر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ایران

از اصلاح ژنتیکی ماهی تا چشیدن طعم توت فرنگی آبی

  • ۱۸۷
از اصلاح ژنتیکی ماهی تا چشیدن طعم توت فرنگی آبی

دانشمندان به کمک اصلاح ژنتیکی توانسته اند نسل جدیدی از توت فرنگی را تولید کنند که رنگ آبی دارد و طعم و ظاهر آن مشابه همان توت فرنگی قرمز است. امکان کاشت این نوع توت فرنگی در باغچه وجود ندارد و طبق مقالات علمی، این روش از طریق اصلاح ژنتیکی نوعی ماهی و انتقال پروتئین آن به توت فرنگی انجام شده است.

توت فرنگی آبی دارای دو نوع طبیعی و مصنوعی است و با توجه به اینکه هنوز بطور کامل شناخته نشده در بازار کمیاب است. گفته می شود که برای اصلاح ژنتیکی توت فرنگی باید ph میوه تغییر داده شود و از اطلاعات ژنتیکی بلو بری یا شاه توت استفاده شود اما تاکنون انجام نشده است.

توت فرنگی آبی یک میوه ی وارداتی و گران قیمت است و دارای رنگ های دیگری همچون زرد، سیاه و بنفش نیز می باشد. بذر این نوع توت فرنگی از کشورهای مالزی، تایلند و فیلیپین وارد می شود و به دلیل کمیاب بودن بذر آن و وارداتی بودن، کمتر کشت می شود. 

ابزار وبمستر