-
۱۱ خرداد ۱۴۰۲
-
۱۲۱
سبزیجات برگی به گروهی از سبزیجات گفته می شود که برگ آنها مصرف خوراکی و غذایی دارد. از آنجا که این نوع سبزیجات دارای انواع ویتامینها، فیبر و عناصر غذایی هستند، از اهمیت بالایی برخوردارند.
شنبلیله، کرفس، نعناع، گشنیز، اسفناج، شاهی، تره، همگی جزء سبزیجات برگی به شمار می روند. این سبزیجات قابلیت مصرف هم به صورت خام و هم به صورت پخته را دارند و در تهیه ی انواع غذاها استفاده می شوند.
سبزیجات برگی به دو دسته ی بهاره و پاییزه تقسیم بندی شده اند. جهت افزایش کیفیت آنها، تهیه ی بستر کشت مناسب تأثیر بسزایی دارد. هم چنین بافت خاک بایستی غنی از مواد آلی و نفوذ پذیر باشد.
زمان کشت سبزیجات پاییزه از شهریور ماه تا آبان ماه و سبزیجات بهاره در اسفند و فروردین است. جهت پیش رس کردن محصول و کشت خارج از فصل، بهترین زمان، فصل پاییز و زمستان می باشد.
روش های مختلفی برای کشت سبزیجات برگی وجود دارد اما بذرپاشی به شکل درهم بیشترین عملکرد را به دنبال دارد. جهت دستیابی به تولید مناسب، سله شکنی، وجین علف های هرز، آبیاری منظم و کود سرک بسیار موثر است.