-
۳۱ فروردين ۱۴۰۲
-
۱۱۵
کلزا یکی از مهمترین گیاهان زارعی خانواده ی شب بوئیان (Brasicaceae) و یکساله است که دارای دانه های روغنی می باشد و از آنها روغن کلزا تهیه می گردد. به دلیل اینکه کلزا گونه های مختلف با ویژگی های متفاوتی دارد، کشت آن در شرایط آب و هوایی سرد، گرم و معتدل امکان پذیر است.
کلزا نسبت به گندم مقاومت بیشتری در برابر شوری دارد و هم چنین آستانه ی خسارت ناشی از شوری در کلزا بالا می باشد. امکان کشت کلزا به صورت دیم نیز وجود دارد و تنها گیاهی است که به صورت متناوب با محصولاتی مانند گندم و جو کشت می شود.
کلزا یک محصول پاییزه ی اقتصادی به شمار می رود و نقش مهمی در کنترل آفات خاکزی در اراضی دیم دارد. بهترین شرایط کشت کلزا، آماده سازی زمین و تهیه ی بستر مناسب است. برای کشت بذرهای کوچک کلزا به بستر مرطوب با بافت مناسب نیاز است تا مراحل جوانه زنی و رشد به خوبی انجام شود.
خاک های شنی به دلیل عدم نگهداری رطوبت، برای کشت کلزا مناسب نیستند. کلزا در خاک های مختلف سازگاری وسیعی از خود نشان می دهد اما خاک های با زهکشی مناسب و دارای مواد آلی برای رشد آن کافی است.