-
۲۰ فروردين ۱۴۰۲
-
۱۶۵
عامل پوسیدگی پیتیومی هویج یک قارچ خاکزاد است که بیشتر در خاکهای سرد و اسیدی رشد می کند. سرما، رطوبت بالا و بارندگی های شدید عوامل گسترش این بیماری محسوب میشوند. هم چنین خاکهای آلی و سنگین، رشد و گسترش قارچ را افزایش می دهند.
اغلب به صورت لکه های بیضی شکل سرتاسر ریشه ی هویج را فرا می گیرد. قطر این حفره ها و لکه ها ابعاد مختلفی دارد و در شرایط پیشرفت بیماری قطر آنها بیشتر میشود.حفره های ایجاد شده باعث بروز بیماریهای باکتریایی و قارچی ثانویه می شوند.
علائم این بیماری در اواخر فصل رشد و در زمان برداشت بیشتر قابل مشاهده هستند. لکه ها در ابتدا کوچک ، رنگ پریده و به شکل فرو رفته هستند اما به مرور زمان با بلوغ ریشه، حفره ها بزرگتر شده و توسعه می یابند.
روش های کنترل :
_ جلوگیری از مصرف زیاد کود
_ کشت در خاک های سبک
_ استفاده از ارقام مقاوم
_ افزودن کلسیم به خاک قبل از کشت
_ استفاده از قارچکش در ابتدای فصل رشد