مرکز مهارت آموزی کشاورزی

مرکز مهارت آموزی کشاورزی

زیر نظر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ایران

قارچ مخصوص خاک های اسیدی

  • ۱۶۵
قارچ مخصوص خاک های اسیدی

عامل پوسیدگی پیتیومی هویج یک قارچ خاکزاد است که بیشتر در خاکهای سرد و اسیدی رشد می کند. سرما، رطوبت بالا و بارندگی های شدید عوامل گسترش این بیماری محسوب می‌شوند. هم چنین خاکهای آلی و سنگین، رشد و گسترش قارچ را افزایش می دهند. 

 اغلب به صورت لکه های بیضی شکل سرتاسر ریشه ی هویج را فرا می گیرد. قطر این حفره ها و لکه ها ابعاد مختلفی دارد و در شرایط پیشرفت بیماری قطر آنها بیشتر می‌شود.حفره های ایجاد شده باعث بروز بیماری‌های باکتریایی و قارچی ثانویه می شوند.

علائم این بیماری در اواخر فصل رشد و در زمان برداشت بیشتر قابل مشاهده هستند. لکه ها در ابتدا کوچک ، رنگ پریده و به شکل فرو رفته هستند اما به مرور زمان با بلوغ ریشه، حفره ها بزرگتر شده و توسعه می یابند. 

روش های کنترل :

_ جلوگیری از مصرف زیاد کود

_ کشت در خاک های سبک

_ استفاده از ارقام مقاوم 

_ افزودن کلسیم به خاک قبل از کشت 

_ استفاده از قارچکش در ابتدای فصل رشد

ابزار وبمستر