-
۱۶ فروردين ۱۴۰۲
-
۳۱۶
دنبلان کوهی نوعی قارچ کمیاب و گران قیمت است که مصرف خوراکی و غذایی دارد. این قارچ گونه های مختلفی دارد و به رنگهای قرمز تیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه یافت می شود اما لذیذترین نوع آن دارای پوستهٔ سیاه رنگ است.
قارچ های دنبلان معمولاً به صورت دسته دسته و در عمق 30 سانتیمتری خاک و نزدیک به ریشه های گیاهان و درختها به طور طبیعی می رویند. قارچ دنبلان به صورت همزیستی با ریشه های درختان جنگلی نیز به وجود می آید.
هنگام آغاز بارندگی های بهاره و مساعد شدن شرایط رشد دنبلان ها، جمع آوری، خرید و فروش و مصرف این قارچ ها در رویشگاه های آن در کشور از رونق خاصی برخوردار می گردد. مردم مناطق مختلف کشور، از آن به عنوان یک غذای نیروبخش و مقوی یاد کرده و تغذیه از آن را برای جلوگیری از انواع بیماری ها در طول سال مؤثر میدانند.
قارچ دنبلان از نظر ارزش غذایی دارای بیش از 15 نوع پروتئین و ویتامین می باشد. در قارچ دنبلان هیچ نوع دستکاری ژنتیکی توسط انسان صورت نگرفته و کود شیمیایی در آن نیز به هیچ وجه استفاده نشده است.