مرکز مهارت آموزی کشاورزی

مرکز مهارت آموزی کشاورزی

زیر نظر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ایران

عوامل محدودکننده رشد پیاز خوراکی

  • ۶۹۹
عوامل محدودکننده رشد پیاز خوراکی

پیاز گیاه فصل خنک است که در یک محدوده وســیع درجه حرارت به خوبی رشــد میکند و از نظر تشکیل سوخ به طول روز واکنش نشــان می دهد. این محصول به دلیل واکنش های مختلف به طول روز جهت تشکیل و حجیم شدن پیاز، امکان کشت آن در استان های شمال شرقی، شمالی و جنوبی به ترتیب در اوایل بهار، زمستان وپاییز وجود دارد. در کشت پاییزه پیاز خوراکی از روش کشــت نشایی استفاده می شود.

پیاز یکی از محصولاتی است که سطح زیر کشت قابـل توجهی را به خود اختصاص داده و در بیش از 135 کشور دنیـا کشـت می شود. یکی از عواملی کـه رشـد گیـاه و عملکـرد محصـول پیـاز را محدود می کند، تنش خشکی است. 
برای کاهش اثـرات منفـی تـنش خشکی، پتاسیم نقش به سزایی ایفا می کند. در ایـن شـرایط، پتاسـیم به طریق تنظیم باز و بسته شدن روزنه ها و تجمع در بافـت هـای گیاهی، تأثیر مهمی در جذب و نگهداری آب گیاه دارد. 
همچنـین پتاسـیم باعث افزایش رشد و عملکرد گیاه می شود که دلیل آن نقـش پتاسـیم در بهبود فعالیت های فیزیولوژیکی و فتوسنتزی گیاه اسـت.

ابزار وبمستر