-
۱۰ فروردين ۱۳۹۹
-
۱۶۸۹
با تنک کردن صحیح انگور، عملا میتوان ظرفیت میوهدهی بوته را افزایش داد، زیرا سطح برگ بیشتر باعث تقویت تدریجی آن شده و بهتدریج میتوان خوشههای بیشتری را روی بوته باقی گذاشت .خوشههای تنک شده کمتر دچار پوسیدگی و قارچ زدگی میشوند و معمولا هزینه برداشت به دلیل همزمان رسیدن پایین میآید .
تنک کردن گل:
تنک کردن خوشه گل معمولا در زمانی بین ظهور برگ تا باز شدن گلها انجام میگیرد و نسبت تعداد برگ به خوشه افزایش مییابد. هنگامی که پرچم و مادگی در حال تشکیل باشند، افزایش تعداد برگ باعث میشود مواد قندی بیشتری به خوشه باقیمانده برسد و تعداد حبههای سالم در خوشه بالا رفته و خوشهها پرپشت میشود. تنک کردن خوشه گل در اوایل بهار و به محض ظهور گلها انجام میپذیرد. برتری این روش بر دیگر تنک کردنها این است که خوشههای گل باقیمانده مدت طولانیتری از مزایای بالا رفتن نسبت برگ به خوشه استفاده میکنند .
تنک کردن خوشه میوه:
در این نوع تنک کردن خوشهها پس از تشکیل حبه از شاخه جدا میشوند. این روش بر روی تعداد حبه و یا طول آن اثر مستقیمی ندارد. در واقع خوشههای کوچک یا بسیار بزرگ و خوشههای که شکل مناسبی ندارند جدا میشود. بدیهی است که خوشههای باقیمانده از مواد غذایی بیشتری برخوردار شده و حبههای آنها درشتتر میشود. این روش برای تنظیم میزان محصول ارقامی به کار میرود که بیش از حد محصول میدهند .
تنک کردن حبه:
در این روش مقداری از انتهای خوشه قطع میشود، به طوری که تعداد دلخواهی از حبهها باقی بماند. با اجرای این روش در صورتی که بلافاصله پس از تشکیل حبهها عمل تنک کردن انجام شود، حبههای باقیمانده سی درصد اضافه وزن پیدا میکنند. تاخیر در انجام تنک کردن باعث میشود از میزان اضافه وزن کاسته شود و به ده تا بیست درصد برسد. معمولا در بیشتر ارقام خوشهها را به گونهای کوتاه میکنند که حدود ۸۰ تا ۱۰۰ حبه باقی بماند.
ازدیاد حجم حبههای انگور:
بعضی از هورمونهای گیاهی در صورتی که با غلظت
مناسب و در زمان مناسب روی خوشهها پاشیده شوند، اثری مشابه حلقهبرداری (ازدیاد
حجم حبهها) دارند. اگر هورمونپاشی با
حلقهبرداری باشد، اثر آن تشدید خواهد شد. جیبرلین
یکی از هورمونهایی است که در بزرگ شدن حبهها نقش دارد.


دوره آموزشی کشت بافت گیاهی و ریزازدیادی
دوره آموزشی نقش زنبورهای عسل در گرده افشانی و امنیت غذایی کشور
دوره آموزشی کشت عمودی در گلخانه
دوره آموزشی آشنایی با پرورش درخت زیتون
عوامل ایجاد رکود بذر
خاک مناسب کشاورزی
هرس و تربیت درخت انار
گروه واتس اپ کشاورزی
مشاوره تخصصی رایگان
سم کنه کش بروموپروپیلات (نئورون) گلسم
آفات درخت انجیر و روش های مبارزه
کارت زرد چسب دار حشرات
آشنایی با گیاه کاردین
سم حشره کش ایمیداکلوپراید (کنفیدور) اکسیر
آبیاری درختان در زمان گلدهی
قارچ دوده ای مرکبات یا فوماژین
تفاوت کود اوره پریل و گرانول
ریزش میوه و گل در مرکبات
پادکست باغبان(۸): میزان مصرف روغن ولک و سموم
روش های آبیاری سنتی را دور بریزید!
پادکست باغبان(۴): افزایش مقاومت گیاهان با تغذیه مناسب
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات حیدرآباد؛ تشخیص طغیان آفات مینوز و اثرات شوری آب
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات سیمکان؛ گلدهی درختان در فصل پاییز
پادکست باغبان(۶): الگوی کشت راهی برای مقابله با کم آبی
پادکست باغبان(۱): اصلاح خاکهای شور
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات گراش؛ تشخیص شیوع بیماری قارچی آنتراکنوز
پادکست باغبان(۷): راهکارهای مقابله با سرمازدگی باغات
پادکست باغبان(۵): چرا سموم کشاورزی کم اثر شده اند؟
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات محمدآباد؛ تشخیص وجود آفات، عارضه زوال و کمبود عناصر
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات باروس؛ تشخیص گموز و سرخشکیدگی
پادکست باغبان(۳): محلولپاشی بهتر است یا کودآبیاری؟
پادکست باغبان(۲): عنصر کلیدی زندگی گیاهان
سمینار مدیریت تغذیه باغ
ماشین آلات کشاورزی
نکات مهم در کاشت نهال مرکبات
خواص کدوی تخمه کاغذی
نیتروژن و کمبود آن
نوشیدن چه میزان قهوه برای قلب مضر است؟
گیاه مفید برای پوست
سیاه شدن مغز گردو
نابودی برگها و لکه برگی سرکوسپورایی هویج
فاکتورهای استرس(تنش) برای گیاهان
شرایط مناسب کشت اسفناج
گیاهان روغنی مقاوم به خشکی
عوامل کاهش دهنده رشد در گیاهان
بهترین کود برای رشد سریع گیاهان
بهار نارنج