-
۲ بهمن ۱۳۹۷
-
۱۸۵۳
پیاز ساقه کوچکی است که توسط برگهای گوشتی فلس مانند پوشیده شده است.پیاز علاوه بر مرکز رویشی در کنار فلسها، دارای جوانه هایی نیز است.که با تکامل و رشد آنها پیازچه هایی در اطراف پیاز اصلی به وجود می آید.
پیازچه
ها اگر رشد و نمو خوبی داشته باشند خود تبدیل به یک پیاز درشت می شوند.در گیاه
سنبل این مرحله 2 الی 4 سال به طول می انجامد.در طی این دوره پیاز اصلی رشد و نمو
میکند و از اطراف پیازچه های جدید تولید می کند. به هر حال ازدیاد غیر جنسی پیاز
متکی به رشد و نمو جوانه های فلسی است که منجر به تولید پیازچه می شوند.
در بعضی از گیاهان پیازی جهت ازدیاد، فلسها، پیازچه ها و
پیازهای اصلی هر یک به تنهائی می توانند به کار گرفته شوند که هر کدام، مراحل
مختلف تشکیل یک پیاز بزگ را به وجود می آورند.پیازها را معمولا" در پائیز که
فصل خزان فرا می رسد می توان جدا کرد.
پیازهای توپر: این پیازها اگر چه بظاهر شبیه پیازهای معمولی هستند ولی فاقد برگهای گوشتی هستند. در پیازهای تکامل یافته یک یا چند جوانه انتهایی رشد کرده، ساقه و یا ساقه های گل دهنده را بوجود می آورند.
در بخش زیرین این ساقه، پیاز توپر جدیدی به تدریج تشکیل می شود که در روی پیاز قدیمی ظاهر می شود.پیاز اولیه به تدریج کلیه مواد غذائی خود را به پیاز جدید، شاخه ها، برگها و گل منتقل می نماید.و خود از بین می رود.علاوه بر یک یا دو پیازی که بدین ترتیب در روی پیازهای کاشته شده اولیه به تدریج رشد و نمو میکند تعدای پیازچه های کوچک توپر نیز در فاصله پیازهای نو و قدیمی به وچود می آیند.این پیازچه های کوچک توپر کوچک بعد از کاشت درشت تر نمی شوند، ولی آنها نیز به مصرف شاخه ها و برگها و پیاز جدیدی می رسند که بر روی آنها رشد و نمو یافته نهایتا" بزرگتر از پیازچه های سال قبل خواهند شد.بدین ترتیب بعد از چند سال کشت و کار، پیازهای درشت و گل دهنده توپر حاصل می شود.پیازهای توپر را در فصل پائیز زمانی که اخه ها و برگها زرد و خشک شده اند از خاک بیرون آورده می شوند.این پیازها از هم جدا و تمیز شده ودر انبار خشکی نگاهداری می شوند تا در فصل بهار مجددا" کاشت شوند.


دوره آموزشی کشت بافت گیاهی و ریزازدیادی
دوره آموزشی نقش زنبورهای عسل در گرده افشانی و امنیت غذایی کشور
دوره آموزشی کشت عمودی در گلخانه
دوره آموزشی آشنایی با پرورش درخت زیتون
عوامل ایجاد رکود بذر
خاک مناسب کشاورزی
هرس و تربیت درخت انار
گروه واتس اپ کشاورزی
مشاوره تخصصی رایگان
سم کنه کش بروموپروپیلات (نئورون) گلسم
آفات درخت انجیر و روش های مبارزه
کارت زرد چسب دار حشرات
آشنایی با گیاه کاردین
سم حشره کش ایمیداکلوپراید (کنفیدور) اکسیر
آبیاری درختان در زمان گلدهی
قارچ دوده ای مرکبات یا فوماژین
تفاوت کود اوره پریل و گرانول
ریزش میوه و گل در مرکبات
پادکست باغبان(۸): میزان مصرف روغن ولک و سموم
روش های آبیاری سنتی را دور بریزید!
پادکست باغبان(۴): افزایش مقاومت گیاهان با تغذیه مناسب
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات حیدرآباد؛ تشخیص طغیان آفات مینوز و اثرات شوری آب
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات سیمکان؛ گلدهی درختان در فصل پاییز
پادکست باغبان(۶): الگوی کشت راهی برای مقابله با کم آبی
پادکست باغبان(۱): اصلاح خاکهای شور
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات گراش؛ تشخیص شیوع بیماری قارچی آنتراکنوز
پادکست باغبان(۷): راهکارهای مقابله با سرمازدگی باغات
پادکست باغبان(۵): چرا سموم کشاورزی کم اثر شده اند؟
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات محمدآباد؛ تشخیص وجود آفات، عارضه زوال و کمبود عناصر
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات باروس؛ تشخیص گموز و سرخشکیدگی
پادکست باغبان(۳): محلولپاشی بهتر است یا کودآبیاری؟
پادکست باغبان(۲): عنصر کلیدی زندگی گیاهان
سمینار مدیریت تغذیه باغ
ماشین آلات کشاورزی
نکات مهم در کاشت نهال مرکبات
خواص کدوی تخمه کاغذی
نیتروژن و کمبود آن
نوشیدن چه میزان قهوه برای قلب مضر است؟
گیاه مفید برای پوست
سیاه شدن مغز گردو
نابودی برگها و لکه برگی سرکوسپورایی هویج
فاکتورهای استرس(تنش) برای گیاهان
شرایط مناسب کشت اسفناج
گیاهان روغنی مقاوم به خشکی
عوامل کاهش دهنده رشد در گیاهان
بهترین کود برای رشد سریع گیاهان
بهار نارنج