-
۳ آبان ۱۴۰۲
-
۱۵۱
رشد و نمو مرکبات شامل مراحل مختلفی است که بر حسب زمان و مکان توسط عوامل مختلف درونی و بیرونی کنترل می شود. عوامل درونی شامل ژنتیک، پایه و تعادل هورمونی است. عوامل بیرونی شامل آب و هوا، خاک و عملیات باغبانی است. مهمترین مراحل رشدی میوه مرکبات شامل: تورم جوانه، شروع گلدهی، تمام گل، پایان ریزش گلبرگ ها، تقسیم سلولی، ریزش فیزیولوژیکی، بزرگ شدن و توسعه سلولی، تغییر رنگ، بلوغ میوه، برداشت و پس از برداشت است.
عوامل محیطی به ویژه درجه حرارت و آب، تنطیم کننده ی زمان و حجم گل دهی در مرکبات هستند. به همین دلیل طول دوره تولید گل و نیز شدت گل دهی، با توجه به شرایط اقلیمی، متفاوت است. علاوه بر این، عوامل مذکور ممکن است در تنظیم نوع گل های تولیدی، پراکنش گل ها روی درخت، درصد تشکیل میوه و در نهایت بر عملکرد درخت، نقش تنظیم کنندگی قابل توجهی داشته باشند.
اغلب گونه های مرکبات در نواحی نیمه گرمسیر با زمستان های سرد فقط یک بار در سال در اوایل بهار گل می دهند. در نواحی گرمسیر و ساحلی ممکن است درختان در طول سال چندین بار گل داده و یا این که دوره گل دهی بسیار طولانی داشته باشند. عواملی چون بیماری ها، بارندگی یا آبیاری بعد از یک دوره خشکی سبب تسریع در گل دهی مرکبات می شود.
علاوه بر نقش تغذیه و عملیات باغبانی در تعیین الگوی گل دهی مرکبات، باید به تاثیر مقدار باردهی درخت و مدت زمان نگهداری میوه روی شاخه ها در پدیده گل دهی اشاره کرد. به عنوان مثال تاخیر در برداشت محصول، می تواند کاهش قابل ملاحظه ای را در گل دهی سال آتی درخت باعث شود. شاخص مجموع حرارتی سالیانه نیز در گل دهی مرکبات اهمیت دارد. حداقل حرارت مورد نیاز برای شروع رشد (صفر فیزیولوژیکی) 13 درجه سانتی گراد است و متوسط دمای مناسب جهت رشد مطلوب 18 و نیم درجه سانتی گراد است.


دوره آموزشی کشت بافت گیاهی و ریزازدیادی
دوره آموزشی نقش زنبورهای عسل در گرده افشانی و امنیت غذایی کشور
دوره آموزشی کشت عمودی در گلخانه
دوره آموزشی آشنایی با پرورش درخت زیتون
عوامل ایجاد رکود بذر
خاک مناسب کشاورزی
هرس و تربیت درخت انار
گروه واتس اپ کشاورزی
مشاوره تخصصی رایگان
سم کنه کش بروموپروپیلات (نئورون) گلسم
آفات درخت انجیر و روش های مبارزه
کارت زرد چسب دار حشرات
آشنایی با گیاه کاردین
سم حشره کش ایمیداکلوپراید (کنفیدور) اکسیر
آبیاری درختان در زمان گلدهی
قارچ دوده ای مرکبات یا فوماژین
تفاوت کود اوره پریل و گرانول
ریزش میوه و گل در مرکبات
پادکست باغبان(۸): میزان مصرف روغن ولک و سموم
روش های آبیاری سنتی را دور بریزید!
پادکست باغبان(۴): افزایش مقاومت گیاهان با تغذیه مناسب
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات حیدرآباد؛ تشخیص طغیان آفات مینوز و اثرات شوری آب
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات سیمکان؛ گلدهی درختان در فصل پاییز
پادکست باغبان(۶): الگوی کشت راهی برای مقابله با کم آبی
پادکست باغبان(۱): اصلاح خاکهای شور
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات گراش؛ تشخیص شیوع بیماری قارچی آنتراکنوز
پادکست باغبان(۷): راهکارهای مقابله با سرمازدگی باغات
پادکست باغبان(۵): چرا سموم کشاورزی کم اثر شده اند؟
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات محمدآباد؛ تشخیص وجود آفات، عارضه زوال و کمبود عناصر
بازدید مهندس حجت دهقانی از باغ مرکبات باروس؛ تشخیص گموز و سرخشکیدگی
پادکست باغبان(۳): محلولپاشی بهتر است یا کودآبیاری؟
پادکست باغبان(۲): عنصر کلیدی زندگی گیاهان
سمینار مدیریت تغذیه باغ
ماشین آلات کشاورزی
نکات مهم در کاشت نهال مرکبات
خواص کدوی تخمه کاغذی
نیتروژن و کمبود آن
نوشیدن چه میزان قهوه برای قلب مضر است؟
گیاه مفید برای پوست
سیاه شدن مغز گردو
نابودی برگها و لکه برگی سرکوسپورایی هویج
فاکتورهای استرس(تنش) برای گیاهان
شرایط مناسب کشت اسفناج
گیاهان روغنی مقاوم به خشکی
عوامل کاهش دهنده رشد در گیاهان
بهترین کود برای رشد سریع گیاهان
بهار نارنج