-
۱۷ شهریور ۱۴۰۲
-
۱۰۸
سفیدک سطحی بادام قارچی از خانواده ی Acremonium است که با ایجاد کپک بر روی شاخه و برگ بادام، آب موجود در شاخه و اندام گیاه را مکیده و سمی را به درخت تزریق می کند که باعث از بین رفتن درخت می شود.
باید توجه داشت که مرگ درخت بادام به صورت تدریجی اتفاق می افتد اما در سال اول بروز بیماری، مشکل چندانی برای میوه ی درخت نخواهد داشت. این نوع قارچ به شکل لکه های سفید رنگ روی سطح برگ، شاخه ها و گل ها ایجاد می شود و در درختان جوان نسبت به درختان مسن این علائم شدیدتر است.
گاهی اوقات ممکن است لکه های سفید به رنگ خاکستری بر روی شاخهها دیده شود. هر چه بیماری بیشتر پیشرفت کند، نواحی آلوده ی درخت تغییر رنگ داده و به لکه های قهوه ای تبدیل می شوند.
عواملی چون سن درخت، شرایط محیطی و میزان مقاومت درخت با میزان آسیب پذیری درخت بادام ارتباط مستقیمی دارد. با رعایت نکاتی مانند: کاشت ارقام مقاوم، تهویه ی مناسب درخت و جریان هوای تازه، رعایت فاصله ی کشت و مصرف سموم قارچکش می توان تا حد زیادی از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.