مرکز مهارت آموزی کشاورزی

مرکز مهارت آموزی کشاورزی

زیر نظر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ایران

کنه ای که باعث کاهش کیفیت انجیر می شود!

  • ۱۳۱
کنه ای که باعث کاهش کیفیت انجیر می شود!

از جمله آفات خسارت زای انجیر کنه تارتن می باشد که در ایران و بسیاری از مناطق جهان وجود دارد. این آفت (Eotetranychus hirsti) باعث ایجاد لکه در برگ ها و ریزش آنها می شود و از کیفیت محصول می کاهد. 

کنه تارتن انجیر که به کنه اریوفید نیز معروف است، ناقل بیماری ویروس موزائیک انجیر نیز هست و با تغذیه از شیره ی سلولی برگ ها به درخت خسارت شدید وارد می کند. این کنه پس از لانه کردن در قسمت پشتی برگ و تغذیه از شیره ی سلولی، قدرت فتوسنتز برگ را کاهش داده و سبب ریزش آن می شود. 

جمعیت کنه در هوای گرم و اوایل تیر ماه افزایش می یابد و با افزایش میزان رطوبت از خسارت آن کاسته می شود. هرس به موقع درخت انجیر و حذف شاخه های خشکیده در کاهش خسارت و جلوگیری از حمله ی کنه ها می تواند مؤثر باشد. برای مبارزه شیمیایی و کنترل آفت استفاده از سموم کنه کش توصیه می گردد. 

 

ابزار وبمستر