-
۱۱ مرداد ۱۴۰۲
-
۱۵۳
گیاه کبر یا کاپاریس بومی مدیترانه و از گیاهان پایای برگ ریز است. زمانی که جوانه های نارس این گیاه به اندازه ی یک نخود هستند برداشت می شوند و به کمک نور خورشید آن را خشک می کنند. دانه های کبر با دست چیده می شوند و طعم و رایحه ی منحصر به فردی دارند.
گفته شده که کاپاریس در زمان های قدیم یک غذای سومری بوده و به علت داشتن فیتوکمیکال ها، ویتامین های مورد نیاز و کالری پایین برای بدن بسیار مفید است. کبر از راسته ی کلم سانان و از نوع گیاهان دو لپه ای است.
نام علمی کبر Capparis spinosa و نام های فارسی آن لگجی، خیاروک، کپرگل و کبرک نیز می باشد. این گیاه به صورت خودرو در مناطق بیابانی و گرم و خشک می روید و توانایی تحمل خشکی و خاک های عاری از عناصر غذایی را دارد.
تکثیر آن از طریق بذر و قلمه ساقه می باشد و در سال های اخیر تقاضای جهانی برای تولید فرآوردههای غذایی آن توسعه یافته است. به طور کلی، این گونه ی گیاهی گزینه ی بسیار مناسبی برای محیط های خشک، نیمه خشک و شور به حساب می آید.