-
۲۵ تیر ۱۴۰۲
-
۸۳
کشاورزی زیستی، طبیعی یا ارگانیک (organic farming) نوعی کشاورزی است که در آن مصرف کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات نباتی در تولید محصولات به شدت محدود شده است.
هدف از کشاورزی زیستی تعامل سازگار فعالیت های انسانی با چرخه ی طبیعت و ایجاد تعادل پایدار در منابع آب و خاک تعریف شده است. به عبارت دیگر، در این روش از هورمون ها، دستکاری های ژنتیکی و سموم شیمیایی استفاده نمی شود.
طبق تعریف فدراسیون بین المللی جنبش کشاورزی، به سیستمی که کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی از تولید تا مصرف و اصول محیط زیستی در آن مورد توجه است، کشاورزی ارگانیک گفته می شود. بنابراین دو اصطلاح کشاورزی زیستی و ارگانیک از نظر مفهوم به هم مرتبط هستند.
فرآوردههای زیستی به سه دسته ی محصولات طبیعی، سالم و ارگانیک تقسیمبندی می شوند و هر سه دسته محصولات با کیفیتی به شمار می روند که کاملا سازگار با محیطزیست و سلامت انسان هستند. این محصولات به دلیل داشتن ارزش غذایی بیشتر و طعم و کیفیت بهتر تقاضای جهانی دارند.