-
۱۸ خرداد ۱۴۰۲
-
۹۰
چیا از خانواده ی نعناعیان و گیاهی یکساله است. بومی آمریکای مرکزی بوده و شباهت بسیاری به بذر ریحان و تخم شربتی دارد. اگرچه کاربردها و خواص بسیاری دارد اما عمدتا برای استفاده از دانه ی آن کشت می شود.
دانه های چیا به شدت آب دوست هستند و تا چند برابر وزن خود آب جذب می کنند. این دانه ها سرشار از امگا3 و آنتی اکسیدان هستند و برای بهبود کاهش وزن و کنترل فشار خون مؤثر می باشند.
چیا یک منبع غنی جهت تامین پروتئین و اسیدهای ضروری بدن است و جایگزین خوبی برای پروتئین حیوانی به شمار می رود. هم چنین به دلیل داشتن کالری کم و انرژی زا بودن برای ورزشکاران مفید است.
چیا جزء غلات کامل محسوب می شود و بسیار مغذی است. به علت غنی بودن از فیبر، هضم غذا را آسان کرده و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد. هم چنین با کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب به سلامت بدن کمک می کند.