-
۶ خرداد ۱۴۰۲
-
۸۲
نام علمی : Simmondsia chinensis
جوجوبا (Jojoba) درختچه ای چند ساله از خانواده ی Simmondsiaceae و بومی بیابان های جنوب غرب آمریکاست. درختچه ای همیشه سبز با ارتفاع 1 تا 5 متر و دارای ساقه های متعدد می باشد.
برگ ها بیضوی شکل و فاقد دمبرگ هستند. ریشه های زیادی دارد و در شرایط آبیاری سطحی حالت افشان به خود می گیرد. این گیاه ویژگی چند منظوره دارد و به عنوان گیاه زراعی، صنعتی، علوفه ای و حفاظتی دارد.
به دلیل داشتن نقش موثر در کاهش فرسایش خاک از نظر ویژگی حفاظتی بسیار حائز اهمیت است. از درخت جوجوبا روغن نیز تهیه میشود که کاربردهای دارویی و صنعتی بسیاری دارد. برای حفظ سلامتی پوست و مو، درمان زگیل، برطرف کردن شوره ی سر و مقابله با چین و چروک صورت از روغن آن استفاده می شود.
خاک مناسب کشت جوجوبا، شنی با قابلیت نفوذ آب زیاد است و نسبت به خاک های سنگین و غرقابی حساس می باشد. محدوده ی دمایی قابل تحمل آن 50 تا 9 - درجه سانتیگراد است و دماهای بالاتر از 50 درجه باعث خشکیدگی گلها و سرشاخه ها می شود.