مرکز مهارت آموزی کشاورزی

مرکز مهارت آموزی کشاورزی

زیر نظر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ایران

با هر اقلیمی هر محصولی نکار!

  • ۱۴۳
با هر اقلیمی هر محصولی نکار!

امروزه به دلیل اهمیت امنیت غذایی، تناسب تغییرات اقلیمی بر اراضی تحت کشت جهت تولید محصول یک هدف مهم است. بر اساس تحقیقات انجام شده، شوری خاک، بافت آن و زهکشی، عوامل محدود کننده ی تولید محصول به شمار می روند و به دلیل وجود همین محدودیت ها، می بایست کشت محصولات زراعی و باغی متناسب با کیفیت اراضی انجام شود.

طبق تحقیقات انجام شده و با توجه به افزایش تنش خشکی در سال های آینده، کشت محصولات کشاورزی تحت تنش آبی قرار خواهد گرفت. عواملی مانند تناسب اقلیمی منطقه، کیفیت و کمیت آب، مسائل اقتصادی و اجتماعی جزء اساسی افزایش کیفیت محصول و تولید بهینه محسوب می شوند. 

مکان یابی مناسب نیز بخش دیگری از این تناسب می باشد. استفاده از روش های استاندارد جهت تعیین تناسب اقلیمی نیز الزامی است؛ به طور مثال با استفاده از اطلاعات هواشناسی بلند مدت و بر اساس نمودارهای تناسب اقلیمی، می توان نمودار دمایی و میزان رطوبت نسبی منطقه ی کشت را مورد بررسی و تحلیل قرار داد.

ابزار وبمستر