-
۵ فروردين ۱۴۰۲
-
۲۸۲
حکایت این است که برخی افراد سودجو قبل از چیدن هندوانه، از مواد غیرمجاز رنگی که از ترکیب نوعی کود رنگی تهیه می شود استفاده میکنند و به این ترتیب، از طریق کانال های ورودی آب، به بوته ی هندوانه می رسد و از طریق ریشه جذب می شود.
پس از قطع شدن آب آبیاری، رنگ به همراه آب وارد ریشه و سپس آوندهای محصول شده و سبب رنگی شدن هندوانه می شود. لازم است بدانید اغلب کارشناسان معتقدند که استفاده از رنگ های شیمیایی در میوه ها و محصولات جالیزی پدیده ای غیرعلمی، غیربهداشتی و مغایر با سلامت انسان است.
این رنگ ها پس از ورود به بدن به صورت رادیکال های آزاد درآمده و موجب انهدام سلول های سالم و تکثیر سلول های بیمار و در نهایت بروز تومورهای بدخیم و سرطان می شود و اگر همراه این رنگ ها، فلزات سنگین هم وارد بدن شود، در استخوان ها و بافت های بدن انباشته شده و تضعیف سیستم ایمنی بدن و ابتلا به انواع عفونت ها را به دنبال دارد. همچنین این رنگ ها علاوه بر بروز انواع آلرژی، مسمومیت های شدید و بیش فعالی در کودکان، می تواند عملکرد سیستم قلب و عروق را مختل کرده و موجب سکته قلبی شود.
معضل دیگر آن که همین مواد رنگی محلول در آب می تواند بعد از مدتی در خاک نفوذ کرده و سبب تغییرات ساختاری و شیمیایی خاک و بافت گیاهی منطقه شود. خیار، گوجه فرنگی، گرمک، طالبی و خربزه و هندوانه از جمله محصولات جالیزی هستند که احتمال آسیب پذیری و آسیب زایی آنها زیاد است.