مرکز مهارت آموزی کشاورزی

مرکز مهارت آموزی کشاورزی

زیر نظر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ایران

چرا هندوانه های رنگی تهدیدی برای سلامتی انسان هستند؟

  • ۲۸۲
چرا هندوانه های رنگی تهدیدی برای سلامتی انسان هستند؟

حکایت این است که برخی افراد سودجو قبل از چیدن هندوانه، از مواد غیرمجاز رنگی که از ترکیب نوعی کود رنگی تهیه می شود استفاده می‌کنند و به این ترتیب، از طریق کانال های ورودی آب، به بوته ی هندوانه می رسد و از طریق ریشه جذب می شود. 

پس از قطع شدن آب آبیاری، رنگ به همراه آب وارد ریشه و سپس آوندهای محصول شده و سبب رنگی شدن هندوانه می شود. لازم است بدانید اغلب کارشناسان معتقدند که استفاده از رنگ های شیمیایی در میوه ها و محصولات جالیزی پدیده ای غیرعلمی، غیربهداشتی و مغایر با سلامت انسان است.

این رنگ ها پس از ورود به بدن به صورت رادیکال های آزاد درآمده و موجب انهدام سلول های سالم و تکثیر سلول های بیمار و در نهایت بروز تومورهای بدخیم و سرطان می شود و اگر همراه این رنگ ها، فلزات سنگین هم وارد بدن شود، در استخوان ها و بافت های بدن انباشته شده و تضعیف سیستم ایمنی بدن و ابتلا به انواع عفونت ها را به دنبال دارد. همچنین این رنگ ها علاوه بر بروز انواع آلرژی، مسمومیت های شدید و بیش فعالی در کودکان، می تواند عملکرد سیستم قلب و عروق را مختل کرده و موجب سکته قلبی شود.

معضل دیگر آن که همین مواد رنگی محلول در آب می تواند بعد از مدتی در خاک نفوذ کرده و سبب تغییرات ساختاری و شیمیایی خاک و بافت گیاهی منطقه شود. خیار، گوجه فرنگی، گرمک، طالبی و خربزه و هندوانه از جمله محصولات جالیزی هستند که احتمال آسیب پذیری و آسیب زایی آنها زیاد است.

ابزار وبمستر