-
۲۱ شهریور ۱۴۰۱
-
۲۵۸
لکه قهوه ای آلترناریایی، نخستین بار در سال 1903 روی نارنگیامپرور در استرالیا توصیف شد. این بیماری موجب:
🍃برگریزی شدید،
🍋ریزش میوه و
🌿لکه دار شدن برگ و میوه های رقم های حساس،
در نواحی مرطوب میشود و تولید این رقم ها
را محدود می سازد.
❌قارچ عامل این بیماری، ماده ای اختصاصی تولید می کند که عامل بافت مردگی بافت هاست. اسپورهای این قارچ، دیواره نسبتا مقاومی به خشکی و دیگر شرایط نامناسب دارند.
پوسیدگی آلترناریایی مرکبات، بیشتر به شکل پوسیدگی دمگاه بروز می کند و در میوه هایی که زخمی شده اند و یا به مدت طولانی انبار می شوند، دیده میشود. اما گاهی در باغ پوسیدگی در گلگاه میوه ایجاد و باعث ریزش میوه های جوان و نارس مرکبات می شود.
این نوع آسیب و زیان در باغ، به ویژه روی رقم تامسون ناول شدید است که به علت وجود نقص در محل گلگاه آن ها، آلودگی به آسانی ایجاد می شود.
❌در این بیماری میوه بیمار در باغ و هنگامی که هنوز نارس است، رنگ می گیرد و گاهی بخش هایی از پوست در گلگاه یا نزدیک به گلگاه، قهوه ای روشن تا متمایل به سیاه می شود.